پسته کشاورزی – فروش پسته درجه یک رفسنجان

فروش پسته، خرید پسته، قیمت پسته، پسته رفسنجان، پسته کرمان مشاهده

دلیل به وجود امدن عارضه لکه استخوانی درپسته

یون كلسیم در تغذیه پسته و كیفیت محصول اهمیت بسیار زیادی دارد. تأمین

به موقع و كافی كلسیم در درختانی كه در آنها استحكام میوه مهم بوده و یا

دارای پوسته استخوانی هستند، اهمیت زیادی دارد. استحكام پوسته سخت

میوه، هنگام تشكیل بستگی به فراهم بودن یون كلسیم دارد. جذب كلسیم

توسط ریشه درخت پسته به صورت غیرفعال است، یعنی مقدار تعرق، تعیین

كننده مقدار جذب و موجب حركت یون كلسیم در آوندهای چوبی به طرف اندام

مورد نیاز گیاه می شود. میزان تعرق از سطح برگ شدیدتر از سطح میوه

می باشد، بنابراین در شرایط كمبود كلسیم مقدار كلسیمی كه در اختیار میوه

قرار می گیرد به مراتب كمتر از مقدار كلسیمی است كه در اختیار برگ قرار

میگیرد. بنابراین ممكن است علائم كمبود كلسیم در برگ، مشاهده نشود در حالی

كه میوه بخصوص پوسته سخت آن بشدت دچار كمبود كلسیم باشد. بنابراین در

صورت عدم تامین کلسیم نوک میوه ها سیاه شده و به طرف پایین میوه توسعه

می یابد ، که به این عارضه لکه استخوانی گفته می شود. برخی ارقام پسته

مانند کله قوچی حساسیت بالایی نسبت به این عارضه دارند. معمولا در سالهایی

که در اوایل بهار بارندگی بالا بوده و در نتیجه میزان رطوبت هوا افزایش یافته

و متعاقب آن میزان تعرق برگ ها و میوه ها کاهش می یابد این عارضه به دلیل

کمبود کلسیم ناشی از کمبود تعرق گسترش می یابد.

  • دسته :‌ پسته
  • تاریخ انتشار :‌ ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
  • نویسنده :‌ آرمان کشاورزی
  • بازدید :‌۱۵۸۰