افزایش كیفیت میوه و جلوگیری از بعضی بیماریهای گیاهی در اكثر میوه های
در حال رشد مقدار كلسیم در مرز كمبود دیده می شود. برای برداشت میوه با
كیفیت خوب، وجود كلسیم كافی ضروری است. حركت كلسیم داخل گیاه و از
اندامی به اندام دیگر خیلی كند صورت می گیرد. این سرعت حركت كم در
انتهای سیستم انتقال گیاه كه معمولاً میوه ها قرار دارند، خیلی كندتر نیز می
شود. بنابراین كلسیم باید پیوسته در اختیار ریشه گیاه قرار داشته باشد. كلسیم
موجود درگچ موجب جلوگیری از بیماری پوسیدگی گلوگاه در هندوانه و گوجه
فرنگی وعارضه لكه تلخ در سیب درختی می شود.بیماری پوسیدگی ریشه در
آواكادو كه توسط فیتوفترا ایجاد می شود تا اندازه ای توسط گچ قابل كنترل
است.