پسته کشاورزی – فروش پسته درجه یک رفسنجان

فروش پسته، خرید پسته، قیمت پسته، پسته رفسنجان، پسته کرمان مشاهده

گلدهی درختان پسته

پسته گیاهی دو پایه است وگلهای نر و ماده به صورت خوشه و بطور جانبی بر

روی شاخه های یك ساله ظاهر میشوند (  گل های پسته فاقد گلبرگ و غده

های شهد ساز هستند و گرده افشانی توسط باد انجام می شود. اگر چه ۹۲

درصد گل ها در گل آذین به صورت جانبی هستند ولی فقط ۵ درصد آنها به میوه

تبدیل می شوند که این میوه هابیشتر در مجاورت نوک شاخه های جانبی قرار

می گیرند. در مقابل فقط ۸ درصد گل های نقطه انتهایی )انتهای خوشه و انتهای

خوشه چه ها  را اشغال می کنند، اما ۶۶ درصد آن ها تبدیل به میوه می شوند.

بنابراین درصد میوه بندی در قسمت انتهایی گل آذین بالاتر است و به طرف

قسمت های میانی و قاعده ای کاهش می یابد. از تمام گل هایی که در گل آذین

قرارمی گیرند، تنها حدود ۱۰ درصد به میوه تبدیل می شوند. ارقام ماده از

لحاظ زمان گلدهی به سه دسته تقسیم می شوند:

۱ . ارقام زودگل: کله قوچی، ممتاز، سفید پسته نوق

۲  . ارقام متوسط گل: احمد آقایی، اوحدی ، بادامی زرند

۳ . ارقام دیر گل: اکبری، شاه پسند، خنجری دامغان

انتخاب گرده دهنده باید طوری باشد که اوج گلدهی آن در روز دوم تا سوم

گلدهی رقم ماده باشد. در زمان باز شدن گل ها تخمدان های پسته گرده افشانی

نشده، غیر بالغ هستند. در یک تحقیق، بیشتر گل های ماده ای که در روز تمام گل

یا یک روز پس از تمام گل گرده افشانی شدند به مرحله بلوغ رسیده بودند.

گلهایی که دو روز پس از گل دهی، گرده افشانی شده بودند، فقط ۲۵ درصد شان

قابلیت باروری داشتند. گل هایی که ۳ روز پس از گل دهی، گرده افشانی شده

بودند، میوه بندی کمی داشتند و به همین ترتیب گل هایی که ۴ روز پس از

گلدهی،  گرده افشانی شده بودند کمترین میزان میوه بندی را داشتند. بدین

ترتیب بیشترین درصد میوه بندی در گل هایی به دست آمد که طی دو روز اول

بعد از گلدهی، گرده افشانی شدند. در گل های گرده افشانی نشده بیش از ۵۰

درصد گل های ماده ناقص بودند. زمان گرده آشنا یی با عملیا ت کا شت و داشت

با غات پسته  افشانی گل های ماده پس از بازشدن اولین گل ها مهم و تعیین

کننده مقدار محصول است. تولید میوه های پوک نیمه مغز  از خصوصیات

چندین گونه پسته است. در رقم کرمان از کل میوه هایی که گرده افشانی شدند

حدود ۵/ ۲۴ درصد بر اثر سقط جنین پوک شده و ۲/ ۳ درصد پوکی نیز بر اثر

پارتنوکارپی است. با اینکه تاثیر کربو هیدرات ها بر میوه بندی پسته و در

نتیجه بر میزان محصول تایید شده است، از نظر آماری اختلاف معنی داری بین

درصد تشکیل میوه سال های پربار و کم بار گزارش نشده است. که این در سال

۱۹۷۵ درصد پوکی رقم کرمان را ۲۶ درصد اعلام کرد، اما بیان کرد که درصد

پوکی بسته به رقم از ۲۳ تا ۱۰۰درصد متغیر است.

تولید جوانه های گل بر روی شاخه های رشد فصل جاری و گلدهی و تشكیل

میوه بر روی شاخه های یك ساله میباشد . به عبارتی گل انگیزی و اختصاصی

شدن جوانه های گل، درسال قبل از گلدهی انجام میشود. تشکیل گل آذین در

محور برگ و تشکیل پریموردیوم گل برای محصول سال آینده در اواسط

فروردین تا اوایل اردیبهشت صورت می گیرد.

جوانه های گل بزرگتر از جوانه های رویشی هستند و نوك آنها دارای انحنای

بیشتری میباشد كه در شرایط عادی به راحتی قابل تشخیص هستند.

 

 

 

 

 

 

  • دسته :‌ پسته
  • تاریخ انتشار :‌ ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
  • نویسنده :‌ آرمان کشاورزی
  • بازدید :‌۱۵۰۲